»HOZZÁVALÓK« kb 12 db
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 kk só
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- kb 2 dl tej
morzsához :
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 12 dkg hideg vaj
továbbá :
- 1 tojás a kenéshez
- A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
- A morzsához összevegyítjük a lisztet a cukorral, majd ujjbeggyel elmorzsoljuk benne a vajat úgy, hogy legyenek nagyobb vajdarabkák is benne, majd hűtőbe tesszük. ( kb 2 - 3 ek morzsát félreteszünk belőle )
- A megkelt tésztát kb 55 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a tészta felére ( a hosszabbik oldal ) rászórjuk a morzsa felét, az üresen hagyott részt pedig ráhajtjuk a morzsás részre. Sodrófával kissé ellapítjuk és hosszában nyújtunk rajta, majd a tészta felét ismét megszórjuk a maradék morzsa felével és az üresen hagyott részt ráhajtjuk a morzsára, majd hosszában ismét nyújtunk rajta. Ezután még egyszer megismételjük a szórást, a ráhajtást és a nyújtást - így kb 10 cm széles hosszú tésztacsíkunk lesz, amiből négyzet alakú darabokat szabunk.
- Az így kapott tészta sarkait középre hajtjuk, és ujjunkkal összenyomjuk. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és letakarva 30 percig kelesztjük. Ezután lekenjük a tetejüket felvert tojással és mindegyikre szórunk a félretett morzsából. 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Babrás az elkészítése, első olvasatra kicsit bonyolultnak tűnik de nagyon mutatós és finom lehet!
VálaszTörlésKedves Éva ! Inkább a fotó láttán tűnik macerásnak, de egyáltalán nem az, hidd el ügyesen elkészül.
TörlésThus at present that ridiculous tiny element possesses chose them prefers to become fresh *slaps my own story*. http://u7o7kt0xy2.dip.jp https://imgur.com/a/eWHUTq8 https://imgur.com/a/XiXYdOv https://imgur.com/a/fOUF6Fd https://imgur.com/a/JLH2u6k http://5ozbels8yg.dip.jp https://imgur.com/a/bg4fQ2U
VálaszTörlés