,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. április 10., péntek

~ GLUTÉNMENTES KÓKUSZKRÉMES RÉPATORTÁCSKA ~




»HOZZÁVALÓK« - kb 8  db - hoz
Tészta :
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 15 dkg GM süteményliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
Krém :
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg kókuszreszelék
csokimáz :
- 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 ek GM kakaópor ( Tutti ) 1 - 2 ek forró víz

  • A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sárgarépát a fahéjat, majd összeforgatjuk a szódabikarbónával vegyített diós lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe szedjük  és 180 °C - on, kb 20 perc alatt megsütjük.
  • A krém hozzávalóit jól kikeverjük.
  • A kihűlt tésztát lapjában kétfelé vágjuk, az egyik lapot megkenjük a kókuszos krémmel, ráborítjuk a másik tésztalapot és hűtőben 2 órán át pihentetjük, ezután egy 8 cm - es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk. 
  • A csokimáz hozzávalóit összemelegítjük és bevonjuk vele a tortácskák tetejét. 

1 megjegyzés:

  1. Minden a leírtak szerint el készítettem,már csak kóstólni kell.köszönöm.Bomba jó.

    VálaszTörlés