,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. április 1., péntek

~ MEDVEHAGYMÁS RÉPÁS CSIGAMUFFIN ~



 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg liszt, 1 tk só, 2 dkg friss élesztő
- 1 szál répa ( kb 15 dkg ), 1 ek zsír
- 1 tk cukor, kb 150 ml langyos tej
- 1 tojás - a kenéshez
Töltelék :
- 15 dkg tömlős krémsajt, fél csokor medvehagyma
- 10 dkg reszelt sajt, só, bors

  • A répát feldaraboljuk és puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a kihűlt répát, a felfutott élesztőt, a tejet és elkezdjük a tésztát dagasztani. Ha már a tészta összeállt, beledolgozzuk a zsírt és jól kidolgozzuk. Letakarva kb 30 percig kelesztjük.
  • A töltelékhez a sajtokat összekeverjük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
  • A tésztát kb 40 * 25 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, elkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. 12 db - ra vágjuk és a csigákat paprírral bélelt  muffinformába helyezzük. Lekenjük a tetejüket tojással és további 30 percig kelesztjük.
  • 180 °C - ra melegített sütőben kb 20 perc alatt, szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése