Tészta :
- 130 ml víz, 65 g vaj, 1 kk cukor, 1 kk só, 120 g liszt
- 3 tojás
Krém :
- 3 dl tejföl, 3 ek étk. keményítő, 1 tojássárgája, 10 dkg vaj
- 3 főtt tojás, 10 dkg sajt + 10 dkg a tetejére, só, bors, mustár
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A vizet a sóval, vajjal, cukorral egy lábasban összeforraljuk, majd hozzászórjuk a lisztet és addig kevergetjük amíg a tészta el nem válik az edény falától és egy gombóccá nem áll össze. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egy kézi mixerrel egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
- A masszát simacsővel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe, diónyi halmokat nyomunk belőle. Kb 20 percig sütjük, majd visszavéve a hőfokot 170 °C - ra, a fánkokat további 10 percig még sütjük / szárítjuk.
- A krémhez a tojást lereszeljük, a tejfölt egy lábasban melegíteni kezdjük, majd hozzáöntjük a kevés vízzel elkevert keményítőt és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután levesszük a tűzről és elkeverjük benne a sajtot, majd ízlés szerint ízesítjük. A vajat kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt krémet és a főtt tojást, majd nyomózsákba szedjük.
- A fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a sajtos - tojásos krémmel, megszórjuk sajttal és visszahelyezzük a tetejét.
Szia Juditka!
VálaszTörlésBiztosan fincsi!
A tojasokat finomreszelon reszeled le vagy a durvabbon "almareszelon"?
M-es tojast hasznalsz? Ezt a tesztahoz is ertem .
Koszi! Szia!
Kedves Ildikó !
TörlésA tojásokat finom reszelőn reszeltem és M - es tojást használtam.
Kedves Juditka!
VálaszTörlésMielőtt nekifogok, biztosra akarok menni.
Biztos kell egy kávéskanál só 12 dkg liszthez?
Esetleg nem mokkáskanál?
Köszi a választ. 🙂
Kedves Magdolna !
TörlésHa nem szeretnéd sósabbra akkor elég a mokkáskanál só is.
Koszonom vqlaezod!
VálaszTörlésSzia!
Valaszod akart lenni...
VálaszTörlés