Piskóta :
- 3 tojás ( L - méret ) 8 dkg cukor, 8 dkg liszt
- 15 g kakaópor, 1 kk sütőpor, csipet só
Krém :
- 2 dl tej, 1 dl tojáslikőr elkészítés itt
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj / margarin, 12 dkg porcukor
díszítés :
- kb 3 ek kókuszreszelék, zöld ételfesték, cukortojás
- Egy nagyobb tepsibe ( kb 30 * 30 cm ) sütőpapírt vágunk, a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A tojást a cukorral és a sóval nagyon habosra verjük, majd hozzászitáljuk a kakós, sütőporos lisztet és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 - 15 perc alatt megsütjük.
- Egy tiszta konyharuhát enyhén beszórunk liszttel, és ráborítjuk a megsült piskótát, lehúzzuk róla a papírt, a konyharuhával együtt feltekerjük és kihűtjük.
- A krémhez kevés tejben és a fele likőrben simára keverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos - likőrös tejet és sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot és a megmaradt likőrt.
- A piskótát kitekerjük, rákenjük krém 2 / 3 -át és visszatekerjük, ezután a tekercset kívülről is bevonjuk a maradék krémmel.
- A díszítéshez a kókuszreszeléket egy zsacskóba tesszünk, pár csepp ételszínezéket rácseppentünk és össszerázogatjuk. Megszórjuk vele a tekercs tetejét és hűtőbe tesszük dermedni. Cukortojással díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése