,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 22., péntek

TOJÁSLIKŐR



Gyorsan elkészíthető likőrféleség a húsvéti asztalra. Jó pár nappal azért készítsük el, hogy jól összeérjenek az ízek.

HOZZÁVALÓK
- 2 dl 3, 5 % - tej
- 2 dl tejszín
- 4 tojássárga
- 1 vanília rúd belseje
- 1, 5  dl fehérrum
- 2, 5 dl vodka
- 15 dkg barnacukor





- A tojássárgáját kevés cukorral és tejszínnel kikeverjük.
- A többi tejes -  tejszínt a vaníliával és a cukorral elkezdjük forralni, ha felforrt levesszük a tűzről és belecsurgatjuk a tojásos tejszínt.
- Habverővel simára keverjük és kis lángon besűrítjük.
- Kissé hagyjuk hűlni és hozzáöntjük az alkoholos italokat.
- Üvegbe töltjük és ha kihűlt hűtőben tároljuk.



4 megjegyzés:

  1. Szeretem a fotóidat nézegetni, mindig olyan hangulatosak! :) A tojáslikőr szuper, nálunk is hasonlóan készül, csak fehérrum nélkül! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka! Nálad is sokszor időzöm, a fotóid neked is nagyon szépek, olyan letisztultak - nem beszélve a receptekről:)

      Törlés
  2. Mitol ilyen szep sarga a Tied? En 5 tojasbol szoktam es meg ugyis csak olyan tortfeher szine van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Házi tojást használok, biztosan ettől.

      Törlés