Tészta :
- 30 dkg liszt, 2 ek porcukor, 1 / 2 tasak szárított élesztő
- 1 / 2 kk só, 1 tojássárgája, 50 ml tej
- 12 dkg margarin, kb 2 - 3 el tejföl
kenéshez :
- kb 3 ek baracklekvár - a pite aljára
- 1 ek lekvár - a tésztarácsra
töltelék :
- 40 dkg túró, 1 tasak vaníliás cukor, 3 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája,
- 2 tojásfehérje, csipet só, 2 ek tejföl
- 5 dkg baracklekvár
- 1 - 2 ek búzadara - szükség esetén
- A tésztához a tejben elkeverjük az élesztőt, a lisztet a porcukorral, sóval összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős tejet és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Összegyúrjuk és fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
- A töltelékhez a túrót villával áttörjük, ízesítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lekvárt, a tejfölt - ha szükséges és hígabb lenne a túró akkor a darát - és hozzáforgatjuk a sóval felvert tojáshabot.
- A tésztát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk, a nagyobbikkal kibélelünk egy 25 cm - es piteformát, megszurkáljuk villával és elkenjük rajta a lekvárt, majd rásimítjuk a tölteléket.
- A maradék tésztát kinyújtjuk, ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, majd berácsozzuk vele a pitét. A tészta tetejét lekenjük baracklekvárral és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 35 - 40 perc alatt megsütjük.
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a piteformának mekkora az átmérője? Köszönöm szépen.
VálaszTörlésA forma mérete 25 cm .
TörlésSzeretném kérdezni, hogy lekvár szerepel a tészta és a töltelék között is, de felhasználni csak kenéskor kell. A tésztába vagy a túróba kell a másik mennyiség? Megköszönném ha válaszolnál 🥰
VálaszTörlésA tölteléknél a túróhoz kell a lekvárt keverni. A nyers tésztát kb 3 ek lekvárral le kell kenni, majd rá a túró, a maradékkal, pedig a tésztarácsot kell lekenni.
VálaszTörlés