,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 19., kedd

KRUMPLIS - DIÓS , CSOKITORTA




Nem is gondolná az ember, hogy milyen finom is a krumplival készült torta.
Tulajdonképpen a krumpli ízt nem is érezni, a tészta nem száraz, hanem kellemesen szaftos állagú.
A diót mindenképp pirítsuk meg, mert különleges plusz ízt ad a süteménynek.
Készíthetjük tepsiben, tortaformában, esetleg kuglófként, de még muffinformában is - a választást már rátok bízom.
Úgyhogy bátran a krumplival !!!

HOZZÁVALÓK
- 2 db tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 30 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 15 dkg dió, 2 dkg, kakaópor, 5 dkg étcsoki,  fél cs sütőpor

- A krumplit főzzük puhára, törjük át és hűtsük ki.
- A diót egy serpenyőben pirítsuk meg, őröljük durvára.
 - A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, majd a puha vajjal együtt keverjük simára.
- A száraz hozzávalókat vegyítsük el egymással és keverjük a vajas részhez.
- Öntsük hozzá a tejet és az olvasztott csokoládét és keverjük egyneművé a főtt krumplival együtt.
- Simítsuk vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) és 180 fokos előmelegített sütőben, süssük kb 50 percig.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon erdekes,mar sutotte cukkinis,repas,ceklas sutit is,de krumplist meg nem :)

    VálaszTörlés
  2. Szia...menyi a Tej???

    VálaszTörlés