,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 20., szerda

~ BURGONYÁS LEPÉNY ~


»HOZZÁVALÓK«
- 60 dkg burgonya
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tk só
-  3 ek parmezán
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- frissen őrölt bors
töltelék :
- 15 dkg  főtt sonka
- 1 mozzarella
- 10 dkg füstölt reszelt sajt

  • A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
  • Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk. A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.
  • 190 °C - on kb 30  percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése