Ma egy nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető receptet hoztam. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A siker garantált. Én most szilvát használtam, hiszen a piacon nagyon szép húsos szilvákat árultak, szinte alig tudtam választani. Íme:
HOZZÁVALÓK:
-20 dkg vaj
-20dkg porcukor
-4 db tojás
-1 cs vaníliás cukor
-25 dkg liszt
-kb 70 dkg magozott szilva
-fahéj, kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukor felével és a vajjal habosra keverjük.
A fehérjét szintén habbá verjük a porcukor másik felével és a vaníliás cukorral, ezután kisebb adagokban lazán beleforgatjuk a sárga masszába, simára keverjük és a lisztet is apránként hozzáadjuk. Sütőpapirral kibélelünk egy kb 22x34 cm-es tepsit, a masszát egyenletesen eloszlatjuk, majd erre pakoljuk a szilvát, amit jól alaposan megmosunk és kimagozunk. Ha rátettük a szilvákat jól alaposan megszórjuk a fahéjas kristálycukor keverékével. Előmelegített sütőben kb 170°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon fincsi a szilvásod, a kedvencem!:))
VálaszTörlésMennyi változatósággal készíted, remélem egyet-kettőt elkészítek belőle!!!!
szilvás lepény máma elkészitjük remélem fincsi lesz
VálaszTörlés10 pont nagyon finom
VálaszTörlés