,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 19., csütörtök

SZILVÁS LEPÉNY



  Ma egy nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető receptet hoztam. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A siker garantált. Én most szilvát használtam, hiszen a piacon nagyon szép húsos szilvákat árultak, szinte alig tudtam választani. Íme:




HOZZÁVALÓK:
 -20 dkg vaj
 -20dkg porcukor
 -4 db tojás
 -1 cs vaníliás cukor
 -25 dkg liszt
 -kb 70 dkg magozott szilva
 -fahéj, kristálycukor 

ELKÉSZÍTÉS:


        A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukor felével és a vajjal habosra keverjük.
A fehérjét szintén habbá verjük a porcukor másik felével és a vaníliás cukorral, ezután kisebb adagokban lazán beleforgatjuk a sárga masszába, simára keverjük és a lisztet is  apránként hozzáadjuk. Sütőpapirral kibélelünk egy kb 22x34 cm-es  tepsit, a masszát egyenletesen eloszlatjuk, majd erre pakoljuk a szilvát, amit jól alaposan megmosunk és kimagozunk. Ha rátettük a szilvákat jól alaposan megszórjuk a fahéjas kristálycukor keverékével. Előmelegített sütőben kb 170°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.











3 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi a szilvásod, a kedvencem!:))
    Mennyi változatósággal készíted, remélem egyet-kettőt elkészítek belőle!!!!

    VálaszTörlés
  2. szilvás lepény máma elkészitjük remélem fincsi lesz

    VálaszTörlés