,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 23., csütörtök

KARAMELLIZÁLT ŐSZIBARACK JOGHURTBAN




  A minap vettem ezeket az aranyos kis szív formákat , tetejük is van, így tárolásra is alkalmasak, de nekem már meg is volt az ötlet, mire fogom használni. Egy finom kis kanalas desszertnek kíváló helyet biztosítanak, mutatósak is , szinesek is, vidámak is.

HOZZÁVALÓK

pár szem keményebb őszibarack
egy nagy pohár barackos joghurt
porcukor ízlés szerint
5 ek barnacukor
1 , 5 dl tejszín
fél citrom leve
1 kk vaj
1 cs zselatin fix

ELKÉSZÍTÉS

A barackokat kimagozzuk, feldaraboljuk. A vajat megolvasztjuk és rászórjuk a cukrot, majd lassú tűzön karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel és sűrűre főzzük. Ekkor beletesszük a barackdarabokat és puhára főzzük. A joghurtot ízesítjük porcukorral és a citromlével, majd elkeverünk benne egy zselatin fixet. A formákat vízzel kiöblítjük,  aljára rakunk a karamellizált barackból , erre rákanalazzuk a joghurtot, a tetejére ismét a barack kerül.


Jól lehűtve fogyasszuk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése