,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 6., csütörtök

GÖRÖG JOGHURTTORTA


 Könnyű, finom joghurttorta az eper és az áfonya kitűnő fanyarságával.





HOZZÁVALÓK

- 20 dkg darált keksz, 8 dkg olvasztott margarin

A kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal és egy 20 cm - es kapcsos tortaformába egyenletesen belesimítjuk. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

- Krém : 1 nagy pohár görög natúr joghurt, 1 citrom leve, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 1 cs expressz zselatin fix

A joghurtot a cukorral simára kikeverjük, belenyomunk egy citrom levét. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos krémmel és belekeverjük a zselatin fixet.
A krémet  megdermedt kekszre simítjuk és gyümölccsel díszítjük.





JUDITKA KONYHÁJA


1 megjegyzés:

  1. Torta is nagyon klassz! De a tortatálad szuper,oda vagyok érte:)

    VálaszTörlés