,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 3., hétfő

SPAGETTI, PARADICSOMOS HÚSGOMBÓCCAL


Egy villámgyors ebéd. Amíg fő a spagetti, addig a húsgombóc is elkészül , amíg sülnek a gombócok, elkészül a paradicsomos szósz is. Számos változatban készül, ahány szakács, annyiféle ízesítés és fűszerezés. A spagetti most teljeskiőrlésű és eredeti olasz. Mivel sokat járok az országba, hozok mindig többfélét. A jó minőségű spagetti érdes felületű, amit ugyan szabad szemmel nem is nagyon látunk, így szószok, raguk könnyebben megtapadnak a felületén.




HOZZÁVALÓK :  70 dkg darált színhús, 1 tojás, 1 aprított vöröshagyma, 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, 2  bazsalikomlevél, zsemlemorzsa, só, bors, őrölt koriander

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, állni hagyjuk, majd  gombócokat formálunk és kevés olajban kisütjük.

PARADICSOMSZÓSZ :  Kevés olajban megpirítunk 1 gerezd zúzott fokhagymát és egy kisebb apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk kevés liszttel, ezzel is átpirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, beletépkedünk 3 -4 friss bazsalikomlevelet és összeforraljuk, vízzel hígitjuk. Szükség szerint ízesítjük cukorral, sóval, ketchuppal,  fehérborral.

A spagettit forró lobogó, enyhén sós vízben ,, al dente " - re azaz fogkeményre főzzük, leszűrjük és azonnal tálalhatjuk is a finom szósszal és a húsgombócokkal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése