,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. október 13., szombat

PIAC és RÁNTOTT CUKKINIVIRÁG

A mai nap egy kicsit piacoztunk, a téren zsibvásár volt és remek kis kincseket lehetett beszerezni , én sem tettem másként, s egy pár dolgot sikerült  is venni. 






A zöldség - gyümölcs piacon  is muszáj volt vásárolni, nem lehetett ellenállni a sok - sok finomságnak, a polcok csak úgy roskadoztak a szebbnél - szebb és friss áruktól. 






A cukkinivirágot nálunk igen  nehézkes beszerezni, főleg ilyenkor ősszel, de itt olaszo. - ban szinte mindenhol kapható, veszik mind a cukrot és nagyon közkedvelt a  klasszikus sörtésztában való rántott változat. Töltve is nagyon finom , valamilyen sajtfélével. Némelyiken már ott van a kis bébicukkini is.





HOZZÁVALÓK:  cukkinivirág, 3 db tojás, liszt, sör, só, bors, olaj

A virágokat  folyó víz alatt leöblítjük és papírszalvétával fölitatjuk róla a felesleges nedvességet. Elkészítjük a sörtésztát : a tojást kikeverjük a liszttel és annyi sört öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a virágokat és forró, bő olajban hirtelen mindkét oldalát kisütjük.


Szűrőkanállal  papírszalvétára szedjük.




4 megjegyzés:

  1. Még sose ettem cukkinivirágot, de nagyon szívesen megkóstolnám!
    Na és azon a piacon is szívesen vásárolgatnék. Azok a gombák fantasztikusan néznek ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már párszor készítettem, persze nagyon ritkán lehet odahaza hozzájutni, ha csak nincs a kertünkben.Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, főleg töltve és valami mártogatóssal.

      Törlés
  2. Nem tudom milyen íze lehet, ezt nem is fogom megtudni, mert rokonok a parlagfűvel.
    Jó ez a zsibvásár, nagyon szépek az olasz porcelánok és az általad tálalt evőeszköz csodaszép.

    VálaszTörlés
  3. Szépségesek a porcelánok,csak egyszer szabadulnék be egy ilyen helyre!:)

    VálaszTörlés