,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 21., szerda

RAKOTT BURGONYA KICSIT MÁSKÉPP

A hasselback burgonyát már többször készítettem, köretként vagy csak úgy melegen vajjal megkenve eszegetve. Ez adta az ötletet hogy mi lenne ha a krumpli szeletek közé rakosgatnák ezt, azt - így kerültek bele kolbászkarikák, bacon szalonna és sajtszeletek.

A burgonyát meghámozzuk, egy evőkanálba beleültetjük, majd éles késsel, kb fél centiméterenként bevagdossuk. A kanál széle megakadályozza, hogy kés túlszaladjon és végig vágjuk a burgonyákat. Minden krumpliszelet közé rakosgatunk az ízlésünknek megfelelő finomságokat és tepsibe sorakoztatjuk. Meglocsoljuk mindegyiket olvasztott  kacsazsírral, tekerünk rá színes borsot és fóliával  letakarva 200 °C - on süssük legalább 50 percig. Ekkor vegyük le a fóliát és sajtszeletekkel még töltsük ki a hézagokat, így süssük még kb negyedóráig.


Tejföllel meglocsolva fogyasszuk.

4 megjegyzés:

  1. Köretkén nálunk is szokott készülni, és nagyon tetszik így felturbózva is! :)

    VálaszTörlés
  2. Én még sohasem készítettem ilyen köretet, de nagyon tetszik! Gyors, kevés munkát igénylő, finom vacsora lesz ma nálunk:)

    VálaszTörlés