A burgonyát meghámozzuk, egy evőkanálba beleültetjük, majd éles késsel, kb fél centiméterenként bevagdossuk. A kanál széle megakadályozza, hogy kés túlszaladjon és végig vágjuk a burgonyákat. Minden krumpliszelet közé rakosgatunk az ízlésünknek megfelelő finomságokat és tepsibe sorakoztatjuk. Meglocsoljuk mindegyiket olvasztott kacsazsírral, tekerünk rá színes borsot és fóliával letakarva 200 °C - on süssük legalább 50 percig. Ekkor vegyük le a fóliát és sajtszeletekkel még töltsük ki a hézagokat, így süssük még kb negyedóráig.
Tejföllel meglocsolva fogyasszuk.
Köretkén nálunk is szokott készülni, és nagyon tetszik így felturbózva is! :)
VálaszTörlésÖrülök,hogy tetszik:)
VálaszTörlésÉn még sohasem készítettem ilyen köretet, de nagyon tetszik! Gyors, kevés munkát igénylő, finom vacsora lesz ma nálunk:)
VálaszTörlésSok sikert hozzá:)
VálaszTörlés