,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 11., hétfő

CÉKLÁS MUFFIN, FEHÉRCSOKIS MASCARPONEKRÉMMEL ♥



Szeretem a céklát, nemcsak a mély rubinvörös színe miatt, hanem az íze és főleg a gyógyhatása miatt  is. Gyógyhatását a benne lévő számos vitaminnak, ásványi anyagnak köszönheti: többek között bővelkedik C-, illetve B-vitaminokban, béta-karotinban, de sok vasat, rezet, folsavat, magnéziumot, kalciumot is tartalmaz. Fogyaszthatjuk nyersen, sülve, savanyítva, sütikbe, tésztához, krémekbe keverve. Mivel közeleg a Bálint - nap, szív alakú muffint sütöttem, a felpúposodó részt levágtam a tetejéről, hogy egyenes legyen. Kettévágtam és megtöltöttem a krémmel, majd kívűlről is bevontam egy párat. A levágott tésztamaradékot, hogy az se menjen kárba, egy fincsi, narancsos joghurtkrémhez adtam.




HOZZÁVALÓK kb 12 db - hoz
TÉSZTA :
- 12 dkg cukor
- 2 db tojás
- 0, 75 ml étolaj
- 1 , 5 dl joghurt
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 15 dkg sült cékla

A céklát alufóliába csomagolva kb 1 óráig 170 fokos sütőben megsütjük, megpucoljuk, összeturmixoljuk. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal és a többi hozzávalóval együtt sűrű masszát keverünk. Szilikonos formába töltjük és tűpróbáig sütjük.

KRÉM :
- 1 tábla fehércsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, a tejszínt habbá verjük és lazán összekeverjük a mascarponéval. 
A muffinokat kettévágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.











4 megjegyzés: