,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 30., kedd

HÁZI , CITROMOS NÁPOLYI



Rém egyszerű, sütés nélküli, citromos rágcsálnivaló. A krém pillanatok alatt kész van, egy kicsit puhul az ostya és már fogyaszthatjuk a kellemesen citromízű nápolyit. Az adagot persze duplázhatjuk, triplázhatjuk, hogy még több darab nápolyink legyen


HOZZÁVALÓK
( 10 darabhoz )
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 citrom leve + 1 -nek a reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált keksz
- 2 ostyalap






- A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrokat és oldódásig kis lángon kevergetjük.
- Belefacsarjuk a citromok levét és hozzáadjuk az egy citrom reszelt héját is.
- Tűzről levéve, beleütjük a tojást, hozzászórjuk a kekszmorzsát, jól összedolgozzuk.
- Visszatesszük a tűzre és ismét kis lángon addig kavargatjuk, amíg a massza már elválik az edény falától.
- Az ostyalapokat hosszában kettévágjuk és betöltjük a lapokat.
- Egy - két óra múlva keskeny csíkokra daraboljuk.







Juditka Konyhája

5 megjegyzés:

  1. Nyamm-nyamm, imádom a citromos dolgokat! Még a látványa is üdítő! Dobj egy párat a Hattyú házba... :o)

    VálaszTörlés
  2. Ebben a melegben igazán jól esnek ezek a citromos finomságok.
    Dobnák én Kriszti, csak az a baj , hogy pillanatok alatt eltűnt, úgyhogy legközelebb dupla, vagy tripla adagot kell, hogy készítsek.

    VálaszTörlés
  3. Juj, ez nagyon jól néz ki! Viszem is a receptet, de egyből dupla adaggal fogok indítani:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki, párom nagy citromrajongó, ő nagyon díjazná ezt a nápolyit! :)

    VálaszTörlés
  5. + 1 reszelt héja

    Nagyon hangos volt a jószág, meg csípett a csőrével, de sikerült lereszelni. Mondjuk ahova kevesebb reszelt héja jutott, az finomabb lett. Lehet, hogy legközelebb kihagyom!

    VálaszTörlés