,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 2., csütörtök

~ MAZSOLAPOGÁCSA ~





» HOZZÁVALÓK « 
- 50 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 2 - 3 ek cukor, fél kk só, 1 tojás, 1 cs sütőpor, 16 dkg mazsola, 1 ek tejföl, kb 2 - 3 dl tej
- 1 tojás a kenéshez

- A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, adjuk hozzá a többi hozzávalót és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
- Lisztes felületen nyújtsuk ki kb 2 cm vastagságúra és szaggassunk belőle pogácsákat.
- Tetejüket kenjük le tojással és süssük szép pirosra.
- Hagyjuk kihűlni, fogyasszuk vajjal vagy lekvárral.


1 megjegyzés: