,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. február 10., hétfő

~ BÉKEBELI , DIÓS BÚRKIFLI ~





  Búrkiflit - azt az igazi ropogósat -  mostanában nem nagyon láttam ( vagy elkerülte a figyelmemet ) , pedig a gyerekkorom egyik kedvenc péksütije volt.
Nagyon gyorsan elkészíthető, persze én a könnyebb oldalát választottam, mert friss, leveles tekercsből sütöttem. Egy tekercsből, három nagy búrkifli lesz és két tekercshez írtam le a hozzávalókat, de persze akinek ez nem elég az bátran duplázza vagy triplázza.

» HOZZÁVALÓK «  ( 6 db - hoz )
- 2 tekercs, friss leveles tészta 
Töltelék  : 
- 8 dkg darált dió
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- pár csepp citromlé
- tojássárga + pici tej - a kenéshez
- kb 3 - 4 dkg darált dió - a szóráshoz

- A sütőt melegítsük elő 180°C - ra.
A töltelékhez, pár csepp citromlével verjük habbá a fehérjét, félidőben adjuk hozzá a cukrokat és verjük kemény habbá.
- Végül forgassuk bele óvatosan a diót is.
- A leveles tésztát a hosszabbik felénél, osszuk három egyenlő csíkra. 
- Halmozzuk a diós habot a csík alsó részére, tekerjük fel és formázzuk kifli alakúra.
- Így járjunk el a másik tekercsel is.
- Tegyük sütőpapíros tepsibe, a tetejüket kenjük le a tejes tojással és szórjuk meg jócskán őrölt dióval.
- Süssük szép pirosra.
- Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Ugye milyen egyszerű !











5 megjegyzés:

  1. Hogy mennyi burkiflit ettem még sulis koromban!! :) Szeretem :)

    VálaszTörlés
  2. Békebeli hangulat és tavaszias légkör van már Nálad úgy látom, ...beugorhatok egy búrkiflire? ;-)

    VálaszTörlés
  3. Jajj de szerettem a diosat en is,de sajnos a boltinak csak a kozepen volt toltelek :) Nagyon szep tavaszi hangulatuak a fotoid is!

    VálaszTörlés
  4. Én pár éve kedveltem meg...de azóta nagyon :))

    VálaszTörlés
  5. Ilyen finom ropogósat nem árulnak...így Hozzád megyünk enni ;-)
    Jó ez a leveles tészta, és sokoldalúan felhasználható, én nagyon szeretem.

    VálaszTörlés