,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. február 7., péntek

~ BRIE SAJTOS , KOLBÁSZOS - KELBIMBÓS TÉSZTA ~






 Kiadós, finom, gyorsan elkészül kategória.
Szeretem a kolbászhússal készült ételeket, mert az ételt már alig kell ízesíteni, hiszen a kolbász már jó be van fűszerezve. A kelbimbó jótékony hatásáról pedig, már nem is írok.
Az elkészült tésztára rászórva a sajtot, ami a melegtől enyhén megolvad, nagyon kellemes ízvilágot kapunk.
Próbáljátok ki, nálunk nagy sikere volt.


 » HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg tészta
- 40 dkg kolbászhús
- kb 30 dkg kelbimbó
- 1 kis fej vöröshagyma
- brie sajt
- olívaolaj, só, bors

- A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg.
 Közben készítsük el a feltétet.
- Egy jó nagy serpenyőbe hevítsünk olajat és fonnyasszuk meg benne, az apróra felkockázott hagymát.
- A kelbimbót szeleteljük fel, szórjuk a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet aláöntve, kezdjük el párolni
- Félidőben tegyük rá a kolbászhúst és süssük készre.
- Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, majd öntsük a serpenyőbe és óvatosan forgassuk át a kolbászos kelbimbóval.
- Szórjuk meg a felkockázott brie - vel és végül ízesítsük, ha szükséges.







2 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem kelbimbót, de olyan guszta ebben az ételben, hogy lehet, hogy kipróbálom :)

    VálaszTörlés