,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. február 9., vasárnap

~ CITROMOS CAPRESE TORTA ~





 Az eredeti változat csokoládéval készül , ami egy tipikus nápolyi sütemény , capri szigetéről származik.

Ez a liszt nélküli, ropogós mandulatorta tulajdonképpen a véletlen műve, ugyanis a cukrász - Carmine de Fiore - elfelejtett lisztet szórni a tésztához és lám, milyen finom torta született belőle.
A csokis változat is nagyon finom, de most citrommal és fehércsokival készült.
Szintén az egyszerű és nagyszerű kategória , kivül ropogós, puha lágy belsővel.

» HOZZÁVALÓK « 
- 20 dkg őrölt mandula
- 2 tábla fehércsokoládé
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 kk sütőpor
- 2 citrom reszelt héja 
- fél dl limonchello
- csipet só

- A sütőt melegítsük elő kb 170°C - ra.
- A tortaforma ( 22 cm ) alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalát vajazzuk és lisztezzük ki.
- A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vajjal.
- A fehércsokit reszeljük le és adjuk a vajas részhez a mandulával együtt.
- Öntsük hozzá a likőrt és reszeljük bele a citromok héját is, majd  keverjük egyneműre.
- A fehérjéket verjük habba a sóval és lazítsuk a tésztát vele.
- Simítsuk a formába és süssük kb 50 - 60 percig , végezzünk azért tűpróbát. ( Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával ).
- Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk rácsra és szórjuk meg jócskán porcukorral.



1 megjegyzés: