,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. február 5., szerda

~ MANDULATEJES PANNA COTTA , SÓS KARAMELL GANACHE - AL ~




Ez aztán az igazi olasz édesség. Habár a mandulatejet és a karamellt házilag is elkészíthetjük, én készen vettem mindkettőt.
A pudinghoz nem kellett cukrot sem adnom , mert a tej elég édes volt, a vajkaramella édességét pedig a só ellensúlyozta.




» HOZZÁVALÓK «
- 3 dl mandulatej
- 3 dl tejszín
- 8 g zselatin
Sós karamell : - 20 dkg tejkaramella, 1, 5  dl tejszín, 1 kk só

- A zselatint melegítsük fel kevés vízzel, majd hűtsük vissza.
- Keverjük össze a tejszínt és a tejet, kezdjük el melegíteni, de ne forraljuk fel.
- Öntsük hozzá a zselatint és jól keverjük össze.
- Töltsük poharakba és tegyük hűtőbe. ( jó ha egy éjszakát hagyjuk dermedni )
- A karamellhez, forraljuk fel a tejszínt a sóval és tördeljük bele a karamellát, kevergessük addig amíg amíg sima állagot nem kapunk.
- Ha kihűlt, töltsük vékony rétegben a pudingra.
- Végül morzsoljunk a tetejére amaretti kekszet.










4 megjegyzés:

  1. Juditka, nagyon-nagyon szépek ezek a fotók!!! Csodás ízvilág lehet!

    VálaszTörlés
  2. Atyám, már a neve is egy költemény, aztán jön még a lehengerlő látvány.... Fantasztikus! :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű képek, fincsi desszert! Nagyon tetszik, szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
  4. Az egyik nagy áruház polcán "szembejött" velem a mandulatej
    (pedig eddig nem vettem még észre)
    -lehet ez jel, hogy el kell készítenem a desszertedet? :) :) :)
    (Csak mert nagyon kíváncsi vagyok az édes és sós párosítására! :)

    VálaszTörlés