,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. április 12., szombat

~ MUSTÁROS TOJÁSSZÓSZ ~
















Mutatós apró tortellinit vettem az egyik boltban : - az alakja mint a saláta, a zöld színét a spenót a töltelékét pedig a ricotta adja. 
Magában is nagyon finom, de vágytam valami szószra is mellé, így született meg ez a mustáros, petrezselymes tojásszósz - elvégre húsvét közeleg. 
 Itt olaszo. ban, a főzőtejszín  olyan sűrű, szinte tejföl állagú, hogy szinte ki kell nyomni a dobozból, úgyhogy elég volt belőle egy nagy evőkanálnyi is - és muszáj volt tejjel hígítanom a szószt.
A vajtól pedig még lágyabb és selymesebb állagot kapunk.

~ HOZZÁVALÓK ~
- 3- 4 db főtt tojás
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 3 dl tejszín
- 1 ek mustár
- kis darabka vaj
- só, bors, fokhagyma
-  egy csokor petrezselyemzöld

- Készítsünk világos rántást, futtasuk meg rajta a felaprított petrezselymet.
- Öntsük fel tejszínnel és keverjük csomómentesre.
- Reszeljünk a szószba 1 - 2 gerezd fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal, mustárral és forraljuk össze.
- Dobjunk hozzá egy kis darabka vajat, majd a felkockázott tojásokat forgassuk óvatosan a szószba.



2 megjegyzés:

  1. Fincsi! Szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Elkészült, nagyon finom lett. Én glutén és laktózmentesen készítettem, de így is nagy sikere lett :)

    VálaszTörlés