,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 5., csütörtök

~ TÚRÓHAB , RUMOS MEGGYEL ~





 Hát ennek az érett, édes meggynek nem tudtam ellenállni a piacon - és a magozást is már könnyedén megoldom egy gémkapocs segítségével : - egyenesítsük ki a kapcsot és az így kapott S alak szélesebbik részét dugjuk a szár helyére, vezessük körbe a magon, majd emeljük ki. 
Pofon egyszerű - nem ?
A desszertről pedig annyit, hogy nem tudom, ki tudna ellenállni ennek a finom pohárkrémnek, mert én nem az biztos. 


» HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg túró
- 1 - 2 ek porcukor
- 1 / 2 citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 30 dkg magozott meggy
- 2 ek barnacukor
- 1 dl rum
- 1 tk étk keményítő

- A meggyet a cukorral és a rummal főzzük kb 10 percig.
- Vegyünk ki keveset a főzőléből, keverjük el benne a a keményítőt, majd öntsük vissza és melegítsük össze.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A túrót alaposan törjük össze villával, keverjük össze a cukorral és a citromhéjjal majd lazítsuk a keményre vert tejszínhabbal.
- A túróhabot kanalazzuk poharakba, vagy tálkába és halmozzuk rá a rumos meggyet.





2 megjegyzés:

  1. Jó kis trükk a magozáshozás! A desszert meg istenien néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Én sem tudnék ellenállni, nagyon jól hangzik a rumos meggyöntettel! :)

    VálaszTörlés