,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. január 20., kedd

~ SACHER MUFFIN ~




 Ismét egy muffin, de most már desszertként . Nagyon gyorsan elkészül, házi baracklekvárral és  jó vastag csokimázzal az igazi, az édesség utáni vágyunkat teljesen kielégíti. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 3 db tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 3 ek baracklekvár, csipet só, 12 dkg liszt, 1 ek kakaópor, 1 tk sütőpor
Máz : - 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín
- baracklekvár a kenéshez

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, a muffin sütő mélyedéseit kibéleljük muffin papírral.
  2. A csokoládét összeolvasztjuk  a vajjal és langyosra hűtjük.
  3. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt, a vajas csokoládét és a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  4.  A masszát a forma mélyedéseibe kanalazzuk, úgy 3 / 4 - ed részig,  betoljuk a forró sütőbe. és kb. 22 - 25  perc alatt készre sütjük.
  5. A még langyos muffinok tetejét megkenjük 1 - 1 tk lekvárral és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét és fényesre keverjük. A langyos csokikrémmel bevonjuk a muffinok tetejét.

1 megjegyzés:

  1. Már régóta tervezem ennek az elkészítését! Csodaszépek lettek! :)

    VálaszTörlés