,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 4., szerda

~ KELBIMBÓS CLAFOUTIS ~



 Odavagyok a kelbimbóért párolva köretként, levesbe, főzelékként, rakott ételként nagyon szeretem. Jótékony hatását gondolom nem kell bemutatni, amilyen aprócska olyan sok vitamin és értékes ásványi anyag rejtőzik benne. Érdemes fogyasztani !

»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg kelbimbó
- 10 - 15 dkg bacon
- 4 tojás
- 1 dl tejszín
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- só, bors

  1. A kelbimbót puhára pároljuk, a kockázott bacont zsírjára sütjük.
  2. A tojásokat simára keverjük a liszttel, tejjel és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a zsírjától leszűrt szalonnát, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. 
  3. Egy pitetálat kivajazunk, az aljába elrendezzük a kelbimbót és ráöntjük a tojásos masszát.
  4. Előmelegített, 180 °C - on kb 40 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése