,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 22., vasárnap

~ HÚSVÉTI MANDULÁS KEKSZ ~





 Gyerekekkel jó kis időtöltés ezeknek a kekszeknek az elkészítése. Az aromától kellemes zöld színt kapnak, a csokitojás pedig egy kicsit beleolvad a langyos kekszbe. Mutatós és finom aprósütemény.

»HOZZÁVALÓK«
- 18 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek őrölt mandula
- csipetnyi só
- 15 ml keserű mandulaaroma
- töltött csokoládétojások
- cukor - a forgatáshoz

  1. A vajat keverjük habosra a cukorral és a tojássárgájával. Adjuk hozzá az aromát, a sót és a lisztet. Alaposan keverjük össze és tegyük a mélyhűtőbe kb 30 percre.
  2. Formáljunk a masszából kb 40 g - os golyókat, hempergessük cukorba és rakjuk sütőpapírral borított tepsibe, egymástól távolabbra.
  3. Előmelegített 190 °C - os sütőben kb 18 - 20 percig sütjük.
  4. Amikor a kekszek megsültek, még melegen nyomjunk mélyedést pl egy fürjtojással a közepébe és amikor már langyosabbra hűltek helyezzünk a mélyedésekbe 1 - 1 csokitojást.

4 megjegyzés:

  1. Micsoda szemet gyönyörködtető kekszek! :) Kétségem sincs afelől, hogy finomak is.

    VálaszTörlés
  2. Hát ezek valami csodaszépek lettek! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ma sütöttem meg a lányommal, dupla adagból, mert sok embernek készülünk ezzel a kis meglepivel. A dupla adagból 30 g-mos golyókat formázva 60 db lett. Még annyi megjegyzés, hogy nekem bőven elég volt 160 fokon 10 percig a sütés. Istnei a recept, köszönöm, máskor is elkészítem!

    VálaszTörlés