,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 20., szerda

~ KELKÁPOSZTÁS PARADICSOMOS CSIRKERAGU , GERSLIVEL ~




Íme, ismét egy kb 30 perc alatt elkészíthető kiváló főétel, egészséges körettel. A kelkáposzta és a kömény jótékony hatással bír, míg az előbbi kiváló kálcium és magnézium forrás, az utóbbiban pedig szinte az összes vitaminunk megtalálható. A gersli ( hántolt árpa ) pedig olcsó és nagyon egészséges gabona. 

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv 
- 1 tk  egész kömény
- só, bors, őrölt kömény 
- olívaolaj
- 1 közepes kelkáposzta
- 25 dkg gersli

  1. A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk  kevés olajon, majd felöntjük 3 x - os mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt kis lángon, kb 30  - 40 perc alatt puhára főzzük. 
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot ( ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel ) és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal és kb 10 percig főzzük. Ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk.
  4. Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel és a ragu mellé adjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése