,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 30., szombat

~ KLASSZIKUS VIKTÓRIA TORTA ~




 Egyszerű tortát készítettem, ami nagyon finom és mutatós is egyben. A piskóta a sok vajtól kicsit tömörebb, de igen szaftos. Én két formában egyszerre sütöttem, de ha nincs otthon csak egy, akkor külön - külön vagy egyben is megsüthető. Az utóbbinál azonban számoljunk a hosszabb sütési idővel.

»HOZZÁVALÓK«
- 22 , 5 dkg porcukor
- 22 , 5 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 22 , 5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
-  házi eperlekvár
- 2 dl tejszín ( nálam Hulala )

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, 2 db  kapcsos ( 18 vagy 20 cm ) tortaformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, majd összeforgatjuk a sütőporos liszttel. A masszát a formákba simítjuk és tűpróbáig ( kb 20 perc ) sütjük.
  3. Miután a piskóta kihűlt, az egyik tetejét megkenjük jócskán eperlekvárral, ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot és ráhelyezzük a másik tortalapot.
  4. Porcukorral megszórva és eperszemekkel díszítjük.



3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Ildikó !
      Nem értem, mi ebben értelmezhetetlen. Ha bővebben kifejtenéd,akkor tudnék segíteni.

      Törlés