,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. március 9., szerda

~ MEDVEHAGYMÁS KALÁCSKOSZORÚ ~




»HOZZÁVALÓK«
- 55 dkg liszt
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 1 / 2 ek só
- 1 kk cukor
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- kb 3 dl langyos tej
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tojás - a kenéshez

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel. Pár kanál liszttel a  medvehagymát tegyük késes aprítóba és aprítsuk fel, majd keverjük össze a többi liszttel és a sóval. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a tojást, a vajat, majd kezdjük el dagasztani annyi tejjel, hogy enyhén lágy tésztát kapjunk. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük legalább 1 , 5 - 2 órán át.
  2. Ha a tészta jól megkelt, osszuk két egyenlő részre és sodorjunk belőle kb 60 - 70 cm - es rudat, majd tekerjük őket össze. Formázzuk karikára a végeket pedig illesszük össze. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük további 30 percig.
  3. Kenjük le a tetejét tojással és 200 °C - ra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése