,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. április 17., vasárnap

~ MALAKOFF TORTA ~



 A születésnapomra készítettem a tortát és hát megint egy évvel öregebb lettem. Nincs vele sok macera, akár sütés nélkül is készíthető és kellemes narancsos ízvilág jellemzi. A torta egyszerű díszítést kapott, pár koktélcseresznye és mentalevél, de szerintem ez bőven elég is.

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta : 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 2 ek étolaj, 1 narancs reszelt héja
Krém :
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula
- 2 ek friss narancslé
Díszítés : - 3 dl tejszín, ( Hulala ) , 0 , 5 dl narancslikőr, pirított mandulaforgács
Továbbá :
- 1 , 5 dl friss narancslé 
- 0 , 5 dl narancslikőr
- babapiskóta 

  1. Egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk ki és hintsük be liszttel. A sütőt melegítsük elő 200 °C - ra .
  2. A tojást a cukorral verjük fehéredésig, reszeljük hozzá a narancshéjat, csurgassuk hozzá az olajat, majd forgassuk össze a liszttel. A masszát simítsuk a formába és süssük tűpróbáig.
  3. A krémhez vízgőz felett állandó keverés mellett, főzzük sűrűre a tojássárgát a fele cukorral és a narancslével. A maradék cukrot keverjük habosra a vajjal, adjuk hozzá a mandulát és kanalanként keverjük hozzá a kihűlt tojáskrémet.
  4. Összeállítás : a megsült piskótát, helyezzük vissza a tortaformába, a krémből tegyünk félre keveset ( kb 2 ek ), a maradék felét kenjük a piskótára, helyezzük rá a narancslé és likőr keverékében megforgatott babapiskótát, erre kenjük rá a megmaradt krémet, majd ismét rakjunk rá babapiskótát. A félretett krémet kenjük el vékonyan a tetején.
  5. A díszítéshez verjük habbá a tejszínt a likőrrel és vonjuk be vele a tortát. Az oldalát szórjuk meg mandulaforgáccsal és díszítsük kedvünk szerint.



1 megjegyzés: