,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 10., péntek

~ EPERLEKVÁROS TEKERCS ~




 »HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj + 8 dkg fagyos 
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- 1 tk vanílikivonat
- 1 tojás sárgája
- kb 2 dl langyos tej

Töltelék : - eperlekvár
Tetejére :
- 1 tojás sárgája + 1 tk víz - a kenéshez
- cukor , durvára vágott mandula - a szóráshoz

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel. A lisztet, a sóval és a porcukorral szitáljuk össze, öntsük hozzá a felfutott élesztőt, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliát, majd a langyos tej hozzáadásával dagasszunk tésztát. Letakarva kelesszük a duplájára.
  2. Ha a tészta megkelt, kissé gyúrjuk át, azután osszuk két egyforma részre, majd  nyújtsuk ki az egyik részt kb 25 x 45 cm - es nagyságúra, reszeljük rá a vajat és fektessük rá a másik szintén kinyújtott tésztát. Éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk fel  9 - 10 db háromszögre és  rakjunk minden háromszög szélesebbik részére 1 - 1 tk lekvárt, majd tekerjük fel.
  3. A tekercseket rakjuk sütőpapírral bélelt kb 24 cm - es tortaformába és letakarva 30 percig pihentessük.
  4. Kenjük le a tekercsek tetejét a vízzel elkevert tojássárgával, szórjuk meg cukorral és vagdalt mandulával. Előmelegített 180 °C - os sütőben süssük szép pirosra.

     

Háttér : Fotohatterek.hu

1 megjegyzés:

  1. Kedves Juditka! Tegnap megsütöttem ezt a finomságot. Nagyon jól sikerült. Imádom a receptjeidet, nagyon közel állnak az ízlésemhez!!!!

    VálaszTörlés