»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 2 tojás, 6 dkg porcukor, 2 dkg vaj, 2 dkg étcsokoládé, 2 ek kakaópor, 4 dkg liszt, csipet só, 1 kk sütőpor
Krém :
- 40 dkg vaníliás jégkrém
- 3 db nektarin
- 1 ek citromlé
- méz - ízlés szerint
Díszítés:
- 8 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 marék mogyoró
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk.
- A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárgáját a vajas csokoládét, végül beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet is. A masszát a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
- A díszítéshez, egy lábosba a karamellizáljuk meg a cukrot, adjuk hozzá a lágy vajat, majd forgassuk össze a mogyoróval. Az egészet simítsuk egy olajjal vékonyan bekent alufóliára, majd ha teljesen kihűlt éles késsel vagdaljuk apróra.
- A nektarint meghámozzuk és kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk és összeforgatjuk a citromlével. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk a jégkrémmel. Ha szükséges mézzel édesíthetjük.
- A piskóta köré tegyünk tortakarikát és simítsuk rá a krémet, szórjuk meg mogyorógrillázzsal és tegyük a mélyhűtőbe egy éjszakára.
Háttér : Fotókellék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése