,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. július 13., csütörtök

~ KÓKUSZOS CSOKOLÁDÉS SZELET ~



 Sütés nélkül, nagyon gyorsan elkészül és a kókuszvirág cukorból főzött szirup még finomabbá teszi. Nemcsak kerek hanem szögletes formában, apróbb darabokra vágva is kiváló csokoládés csemege.

»HOZZÁVALÓK« 
Kekszes alap :
- 10 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz
- 15 dkg zabkeksz
- 2 ek víz
- 6 dkg olvasztott vaj
továbbá : 
- 10 dkg étcsokoláé
- 10 dkg fehércsokoládé
- 3 dkg vaj

  • A kókuszreszeléket és a zabkekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A cukrot a vízzel szirupos állagúra főzzük, majd hozzákeverjük  a kekszes morzsához az olvasztott vajjal együtt. A keveréket egy 18 cm - es tortaforma, vagy egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
  • A kétféle csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk és rásimítjuk a kekszes alapra.
  • Tetejét kókuszreszelékkel és gyümölccsel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése