,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. december 15., szombat

~ GESZTENYÉS CSOKOLÁDÉS ALAGÚT ~



»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- kb - 5 - 7 dkg porcukor
- 15 dkg darált keksz
- kb 0 , 5 - 1 dl tej
díszítés : - 2 dl tejszín ( Hulala ), 1 tasak habfixáló

  • Egy kisebb formát ( kb 10 *23 cm ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán. A gesztenyemasszából egy kevéskét félreteszünk,  a többit villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a kekszet, a porcukrot és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Az egészet összegyúrjuk a tejjel és a masszát a formába nyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
  • Másnap a gesztenyés alagutat a formából egy tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A tejszínt a habfix - el habbá verjük, majd körbekenjük vele az alagutat. A maradék tejszínt egy csillagcsöves habzsákba töltjük és becsíkozzuk vele desszertet. 
  • A félretett gesztenyemasszát egy fokhagymaprésbe töltjük és rányomjuk az alagút tetejére, majd étcsokoládét reszelünk rá. Kínálásig hűtőben tároljuk.

1 megjegyzés: