,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. január 25., péntek

~ BAILEYS KOCKA ~



Szerencsés helyzetben vagyok a Baileys - el, mert elvagyok látva rendesen ezzel a kényeztető ír nedűvel,  hiszen a lánykám Írországban él. Vaníliás - fahéjas ízesítésű likőrrel lepett meg legutóbb és mondanom sem kell, hogy talán a legfinomabb ital amit kóstoltam eddig a Baileys likőrök közül.


»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 18 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 3 g szódabikarbóna
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 90 ml tej
- 50 ml Baileys krémlikőr
- 90 ml forró víz
Öntet :
- 1 tubus sűrített tej
- 50 ml likőr
- 5 dkg étcsokoládé
Krém :
- 2 dl tejszín, 2 ek porcukor, 2 ek kakaópor, 50 ml likőr
díszítés :
- 5 dkg étcsokoládé, 1 tk étolaj, tortadara 


  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Közben az öntethez felmelegítjük a sűrített tejet, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad, végül hozzákeverjük a likőrt is.
  • Ha a tészta megsült még melegen, egy fakanál nyelével lyukakat szúrunk a tésztába és a lyukakba csurgatjuk az öntetet, majd teljesen kihűtjük.
  • A tejszínt a cukorral, kakaóval és a likőrrel habbá verjük és rásimítjuk a tésztára, majd a süteményt olvasztott csokoládéval megcsurgatva és tortadarával díszítjük.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése