,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. május 4., szombat

~ HANGYABOLYTORTA ~




A torta sütés nélkül készült, de aki nem tud Pan Briosche - t beszerezni ( olasz édes kalács ) akkor piskótát kell hozzá sütni. A krém pedig egy hagyományos főzött csokoládékrém. 

»HOZZÁVALÓK«
Krém :
- 5 dl tej
- 5 ek rétesliszt
- 20 dkg lágy vaj / margarin
- 15 dkg porcukor
-  3 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma - elhagyható
továbbá :
- kb 40 dkg édes kalácskenyér ( Pan Briosche ) 
- 1 tasak Dr . Oetker kakaós tortadara ( 30 g ) - a szóráshoz

  • A tejet simára keverjük a liszttel, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrű péppé főzzük. 
  • A vajat kihabosítjuk a porcukros kakaóval, majd hozzáadjuk az aromát és a kihűlt lisztkrémet azután az egészet sima krémmé keverjük. A krémet 1 / 3 - 2 / 3 - ad részre osztjuk. 
  • Egy kerek tálat ( kb 1 , 8 l - es ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a  szélétől, majd kirakjuk a tál oldalát és az alját  kalácsszeletekkel és elkezdjük betölteni az üreget - felváltva krémmel és kalácsszeletekkel.  Az utolsó réteg krém legyen, majd lezárjuk kaláccsal és betakarjuk a túllógó fóliával. 
  • 2 - 3 óra hűtőben dermesztés után a tortát egy tányérra borítjuk, leválasztjuk róla a fóliát és a maradék krémmel körbekenjük. Tortadarával díszítjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése