,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. augusztus 3., szombat

~ PADLIZSÁNGOMBÓC PARADICSOMSZÓSZBAN ~





»HOZZÁVALÓK«
- 1 nagyobb padlizsán - kb 50 - 60 - dkg 
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- 3 ek reszelt parmezán 
- pár levél bazsalikom
- só, bors
paradicsomszósz :
- 3 dl passata - passzírozott paradicsomlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
só, bors
cukor, víz

  • Az apró kockákra vágott padlizsánt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől. 
  • A zsemlét egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk , hozzáadjuk a padlizsánt, a tojást, a parmezánt, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá hogy jól formálható masszát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és hűtőben 30 percig pihentetjük. 
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a gombócokat.
  • A paradicsomszószhoz a finomra aprított hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és az egészet összeforraljuk - ha sűrű lenne vízzel hígítjuk - ezután a gombócokat a szószba helyezzük és átforgatjuk benne. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése