,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. december 3., kedd

~ ZABOS MÉZESKALÁCS ~



»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt
- 10 dkg apró zabpehely
- 1 ek kakaópor
- csipet só
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 10 dkg méz
- 1 tojás
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk szódabikarbóna
- tej
mázhoz :
- 1 tojásfehérje + a kenéshez
- kb 10 - 12 dkg átszitált porcukor

  • A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük. A vajat, a mézzel összeolvasztjuk és elkeverjük benne a tojást, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 
  • Jól összegyúrjuk és a  tésztát enyhén lisztezett felületen, kb 3 - 4  mm vastagságúra nyújtjuk, karácsonyi kiszúróval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.  180 °C - ra melegített sütőben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük és még forrón lekenjük a tetejüket tojásfehérjével.  ( ettől lesz szép fényes a mézeskalács )
  • A mázhoz  a tojásfehérjét  porcukorral sűrű krémmé keverjük, majd mini habzsákba töltjük és tetszőlegesen kidíszítjük vele a mézeskalácsokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése