,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. december 2., hétfő

~VENDÉGVÁRÓ DARÁLT HÚSOS BÖREK ~




»HOZZÁVALÓK« 9 - db - hoz
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 / 2 ek só
- kb 3 - 4 dl meleg víz
Töltelék :
- 30 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 / 2  pritaminpaprika
- 1 paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
továbbá :
- étolaj, 
olvasztott vaj - a kenéshez

  • A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy ragacsosabb tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd olajjal kikent tálba helyezzük és kb 30 perig kelesztjük.
  • A töltelékhez a hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, ízesítjük és alaposan összekeverjük. A masszából 9 gombócot formázunk. 
  • A tésztát 9  gombócra osztjuk. Egy tálcát és a kezünket jól bekenjük olajjal, ezután a tésztagombócot a tenyerünkkel  hártyavékonyra lapítjuk ( nem baj ha néhol kiszakad ) , megkenjük olvasztott vajjal és a két hosszabbik oldalát a tészta közepére görgetjük. ( nem tekerjük, hanem az ujjunkkal lökdössük. Az így kapott hosszú tésztarudat csigavonalba tekerjük úgy, hogy a végét a tészta alá hajtjuk. Így járunk el a többi tésztagombóccal is. 
  • A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a közepükbe mélyedést készítünk és elhelyezzük benne a  húsgombócokat. Kissé ellapítjuk, lekenjük olvasztott vajjal, majd 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük. 
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése