,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. június 2., kedd

~ ZABOS FEHÉRJEPALACSINTA MÉZES EPERRAGUVAL ~



»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 50 ml görög joghurt
- 50 ml sovány tej
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 ek méz
- 1 kk sütőpor
eperragu :
- kb 30 dkg eper
- 3 ek méz

  • A tojásfehérjét a sóval gabbá verjük, a többi hozzávalót simára keverjük, majd összeforgatjuk a fehérjehabbal. A feldarabolt epret a mézzel együtt egy lábasba tesszük és addig főzük amíg a szemek összenem esnek. 
  • Egy tapadásmentes serpenyőt kikenünk olajjal, majd egy - egy merőkanállal teszünk a közepébe és kisütjük a palacsintákat. Metéltre vágva az eperraguval fogyasztjuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése