,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. december 23., szerda

~ JÉGHEGYTORTA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 tubus sűrített tej ( 170 g )
- 1 dl tej
- 28 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 20 dkg aszalt szilva
- 2 ek rumaroma
Töltelék :
- 7 dl tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 g zselatin
- 30 m víz
tetejére :
- 2 dl tejszín, reszelt étcsokoládé

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk, a szilvát késes aprítóval felaprítjuk.
  • A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejet, az aromát és hozzászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, végül hozzáforgatjuk a szilvát. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük. 
  • Egy félgömb alakú formát vagy jénait kibélelünk folpackkal, úgy hogy a szélei túllógjanak a formán a tésztából kivágunk egy akkora karikát amilyen a forma átmérője ( kb 20 cm ) majd a  többit tésztát apró kockákra vágjuk. 
  • A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és összeforgatjuk a piskótakockákkal. A  keveréket a tálba rakjuk, jól lenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a rummal meglocsolt piskótakarikát és ráhajtjuk a fóliát. Egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
  • A tejszínt habbá verjük és bekenjük a vele a tortát, végül megszórjuk  reszelt csokoládéval. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése