,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 22., vasárnap

CHILI con carne





  Ma kifejezetten ezzel az étellel, a fiam kívánságát teljesítettem, nagyon szereti a chilis babot. A családom többi tagjainak meg jómagamnak sem jön be igazán, talán a csípőssége miatt, de hát mindenki óhaj-sóhaját teljesitem, ha van rá mód. 

CHILI PAPRIKA


  Sokan nem is tudják, hogy a paprika csípősségét, a kapszaicin nevű anyag okozza. A kapszaicin a chili paprika aktív összetevője, melytől úgy érezhetjük, hogy tűzhányó keletkezett a szánkban.. Ez a fitokemikália található a paprikában, elsősorban azért, hogy az állatokat elriassza
attól, hogy megegyék, és ez található a ”paprika sprayben” is, melyet önvédelemre használunk. Azonban emberi fogyasztásnál, amikor oldott állapotban fogyasztjuk például csípos szószokban a
chili paprika  számos jótékony hatást biztosít számunkra pl: Fájdalom, gyulladáscsökkentő - és antibakteriális hatás, zsírégetés és súlycsökkentés, a szív védelme.

HOZZÁVALÓK: 
   -50 dkg darált színhús, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 kaliforniai paprika, 2 konzerv vörös bab, 1 konzerv kukorica, 1 üveg konzerv darabolt paradicsom, 1tk szárított chili pehely, pirospaprika, petrezselyemzöld, olaj, só bors, 2 zöldégleves kocka, víz.


ELKÉSZÍTÉS:
   -Kevés olajon egy kicsit odakapatjuk a  felkockázott vöröshagymát, rádobjuk a húst,  megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szintén kockára vágott paprikát. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, (a babot és a kukoricát lecsepegtetve a levétől) a leveskockát feoldjuk 3 dl melegvízben és ráöntjük a ragura,  ízesítjük és jó sűrűre készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése