,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 21., szombat

TÖLTÖTT PAPRIKA



























  Ma egy olyan ételt készítettem, amit talán egész évben, az évszaktól függetlenül meg lehet főzni. Nagyon szeretjük, főleg a nyári időszakban, mert a paprikának ilyenkor a legintenzivebb az  íze. Most nagyobb adagban készítettem, ugyanis két nap múlva olaszországba utazom a páromhoz és a lánykámhoz. Szerintem már alig várják, hogy valami hazait vigyek. Ott ugyanis nem lehet kapni TV paprikát kapni, néha ugyan láttam a LIDL-ben, de a nagyobb hiperekben  nem vásárolható meg.


HOZZÁVALÓK:    70 dkg darált sertéscomb, kb 1 csésze rizs, 2,5 l házi paradicsomlé, 1 fél fej fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, cukor, éteízesítő, víz, egy csokor zellerzöld, liszt, olaj, TV paprika.




ELKÉSZÍTÉS:
  Elsőként a tölteléket állítjuk össze, hogy addig is érjenek az ízek. Olajat hevítünk, a vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd ráöntjük a darált húsra, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a rizst és beízesítjük. Jól alaposan összekeverjük.
  A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és a belsejét kiskanállal kikaparjuk, majd megtöltjük a húsmasszával, ha nem elég a paprika, a maradék masszából gombócokat formálunk. Egy nagyobb fazékba szépen elrendezzük, a paradicsomlét ízesítjük sóval kevés cukorral, majd ráöntjük a paprikákra, hogy ellepje. Ha szükséges vízzel pótoljuk, ekkor rádobjuk a zellerzöldet, megvárjuk még felforr s lefedve lassú tűzön puhára főzzük.



Amikor megpuhult egy szűrőkanállal kiszedjük a paprikákat, kevés lisztből világos rántást készítünk és berántjuk az alaplét, forralunk rajta egyet-kettőt és visszahelyezzük a paprikákat a szószba.




                                 JÓ ÉTVÁGYAT!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése