,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 18., szombat

PIKÁNS HÚSPOGÁCSA, KARFIOLLAL, PETREZSELYMES MÁRTÁSBAN


     Eredetileg rakott karfiolt terveztem ebédre, de valahogy a hozzávalókból más kerekedett ki , egy pikáns húspogácsa és hozzá sajtos karfiol egy kis petrezselymes mártással. A karfiol jöhet ránva, rakva, levesnek, főzeléknek, csőben sütve . . . . . . szóval , mindegy hogy hogy, mert számomra  egy nagyon finom zöldség.  

HOZZÁVALÓK

   Húspogácsa:

1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, őrölt kömény, -koriander és citrombors, zsemlemorzsa.

 A hozzávalókból elkészítjük a masszát, vizes kézzel megformázzuk és bambuszpálcikákra húzzuk, kevés olajban pirosra sütjük.






 A karfiolt enyhén sós vízben puhára pároljuk, lecsöpögtetjük és egy hőálló tálba sorakoztatjuk. Minden karfiolrózsára teszünk egy kk, vajat és megszórjuk reszelt sajttal, a sütőt grill funkcióra kapcsoljuk és rápirítjuk a sajtot.

MÁRTÁS

Egy ek vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, átpirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl főzőtejszínnel. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, sóval borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése