,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 5., vasárnap

RÁNTOTT PATISSZON






















Nagyon finom tökféle. Sokoldalú az elkészítési módja, rántva, főzeléknek, töltve, télire savanyúságnak eltéve. Én most rántott változatban készítettem és kapormártással kínáltam. 
Magyar neve: csillagtök, a spárgatökhöz hasonló színű és ízű, korong alakú, csipkézett szélű.


HOZZÁVALÓK:
-1 közepes méretű patisszon
-2 tojás
-liszt
-zsemlemorzsa
-olaj, só


ELKÉSZÍTÉS:
A patisszont jól megmossuk, vékony szeletekre, kb. 1cm vastagságúra felszeleteljük, besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük és máris fogyasztható.


KAPORMÁRTÁS
1 rész tejfölt összekeverünk 2 rész majonézzel, sózzuk,  borsozzuk és egy csokornyi friss aprított kaporral jól összekeverjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése