,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 4., kedd

ARANYGALUSKA MUFFIN




Amikor elterveztem, hogy aranygaluskát készítek megsem fordult a fejemben, hogy muffinformában fognak majd kisülni, ezek az aranyszinű labdák. Ahogy keresgéltem a tepsiket, melyik is lesz a megfelelő méret,  akkor akadt a kezembe a muffinsütő. Az elmosása már más kérdés, de nagyon gusztán mutattak amikor kisültek.


HOZZÁVALÓK :   15 - 15 dkg sima és rétesliszt, fél csomag élesztő, 1 tojássárga, 1 ek olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 ek cukor, csipet só

FORGATÁSHOZ :  1 felvert tojás, 1 ek olvasztott vaj, porcukros -pirított diós keverék

VANÍLIASODÓ :  legegyszerűbb módja, hogy vaníliás pudingporból készítjük több tejjel


ELKÉSZÍTÉS

Kelt tésztát dagasztunk, 2x-re kelesztjük, miután megkelt, átgyúrjuk és 12  kb egyforma nagyságra vágjuk. Mindegyik darabból 3 -4 kisebb gombócokat készítünk .  Vajas tojásba, majd  diós - porcukros keverékbe átforgatjuk.

A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk és belerakosgatjuk a kis gombóckákat. Kb féróráig kellni hagyjuk és 160°C- os sütőben szép aranybarnára sütjük. 

Vanília sodóval tálaljuk.
JUDITKA KONYHÁJA


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Én is igy készitettem útóljára:) Nagyon bejött!

    VálaszTörlés