,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 27., csütörtök

ARANYPATKÓ




Igazi meglepetés sütemény. Hogy miért ?  A tésztája sárgarépával kiegészítve készült és kellemes aranysárga színt kapott - innen az elnevezés ,, arany " patkó .  A töltelék nálam most, házi szilvalakvár, de sokféle töltelékkel készíthető. Finom, puha, omlós aprósüti - cukor hozzáadása nélkül.  
A töltésben a lányom segítkezett, így rip -rop megvoltunk vele.


HOZZÁVALÓK

30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 30dkg sárgarépa, csipet só, 1 cs sütőpor
A töltelékhez : levár 

A répát megtisztítjuk és  apróra lereszeljük.


A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, csipet sót és a sütőport, majd összegyúrjuk. Cipót formálunk és hagyjuk legalább félórát pihenni.
Kb 9 cm -es átmérőjű korongokat szaggatunk, mindegyikre ráhalmozunk 1 - 1 tk lekvárt. Félbehajtjuk és összenyomkodjuk a széleket.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben 200°C -on aranysárgára sütjük. Vaníliás porcukorba még melegen átforgatjuk.














5 megjegyzés:

  1. Anyukám szokott csinálni ilyen sütit csak répa nélkül. De nagyon guszta,ki fogom próbálni:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem az ilyen kiflit, nálunk csodakifliként ismert,persze répa nélkül készítve. Jó ötlet a répás változat, sót még sütőtökkel is eltudom képzelni.:)

    VálaszTörlés
  3. Finom lett!De azért jól jöttem segítségül mert így hamarabb végeztünk! :)

    VálaszTörlés
  4. Hermosas empanadas y rico relleno lucen muy lindas,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fordításom nem volt tökéletes, de azért értettem és nagyon köszönöm!
      Üdv:Juditka

      Törlés