,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. október 21., vasárnap

TIRAMISU POHÁRKÉM



Biztos vagyok benne, hogy már nagyon sokan  elkészítettétek az olaszok híres desszertjét a tiramisut. Egyszerű, könnyű és mennyei.  A kifejezés : tirami sú  átvitt értelmű kifejezése  ,, dobj fel " , ami a két koffeintartalmú összetevőre utal, a presszókávéra és  a kakaóra.  Itt az olaszoknál általában a masala bort használják az ízesítésre, ami nem más mint édes mandulabor : A tűző szicíliai napfény érleli a kitűnő vulkanikus talajon termesztett édes szőlőfürtöket, amelyekből a Marsala bor készül. A forrásban lévő Marsala borhoz adják hozzá az érett mandulából frissen préselt mandula olajat. 
Együtt erjesztés után forr le intenzív marcipános illatú borrá a nemes nedű. Így készül a mandula és a Marsala házasításával Szicíliában a 16%-os alkohol tartalmú, fehér, édes mandula bor. 


1 megjegyzés: