,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 9., péntek

BACONBA TEKERT SERTÉSSZŰZ, ROZMARINGOS TÖKPÜRÉVEL


A GoodFood magazinban találtam rá erre a fantasztikus ételre. Már a a kinézete is olyan csábító volt, hogy kikellett hogy próbáljam . . .és  nem csalódtam. A kellemesen édeskés, rozmaringos tökpüré remekül kiegészítette a hús enyhén fűszeres ízét.
A sütőtököt imádjuk a húst úgyszintén, úgyhogy irány a hentes, ahol nagyon szép szüzet kaptam.

HOZZÁVALÓK

1 sertésszűz, 1 kb 1 kg- os kanadai sütőtök, 12 szelet bacon, 1 fej vöröshagyma, friss vagy szárított rozmaring, só, bors, 1 ek tökmagolaj

ELKÉSZÍTÉS


A húst sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, felhevített serpenyőben, pár perc alatt süssünk kérget rá. 




A szalonnákat egymás mellé szorosan lerakjuk és tekerjük be vele a húst, majd tegyük egy tepsibe.

Előmelegített sütőbe 180°-on süssük meg.
Közben készítsük el a TÖKPÜRÉT :

 Egy kisebb fej vöröshagymát aprítsunk finomra és kevés olajon pirítsuk barnára finomra vágott friss rozmaringgal. ( ha nincs friss rozmaringunk, utólag ízesítsük szárítottal ) Majd az előre megsütött tököt tegyük turmixba, adjuk hozzá a hagymás alapot, ízesítsük sóval, borssal, 1 ek olivaolajjal és pépesítsük.
Az elkészült húst szeleteljük fel, majd helyezzük a tányér közepére halmozott pürére, a sült burgonyachipszet szórjuk köré és locsoljuk meg kevéske tökmagolajjal.


JÓ ÉTVÁGYAT !

3 megjegyzés:

  1. A sütőtököt nem szeressük, de a szűzből kérnék szépen! :)

    VálaszTörlés
  2. Mind a kettőt szeretjük, és a felvétel és a tálalás olyan guszta, hogy egyszer kipróbálásra kerül!:))

    VálaszTörlés